Week In Beeld #37: een prachtig rapport, een ingewikkelde levenslijn, een héél smerig broodje en nog veel meer!

Op Facebook kondigde ik het al aan: Vera kreeg deze week haar rapport. Nu hadden we kort geleden al een tienminutengesprekje gehad met haar juf, dus heel spannend was het niet voor ons. Maar kijk nu eens wat een fantastisch stukje haar leerkracht over Vera schreef! Vooral die eerste zin laat me glimmen van trots: "jij brengt elke morgen vrolijkheid de klas in" 💖. Een mooier compliment kan je niet krijgen, toch?! Vera vond het zelf ook geweldig om te horen! Ook de rest van het rapport was netjes. Lezen gaat steeds beter, en hoewel rekenen voor Vera héél erg lastig blijft, doet ze ontzettend haar best en komt ze steeds een klein stapje verder.


Vorige week zondag sloten we met zijn viertjes de voorjaarsvakantie feestelijk af, met een uitje dat al een poos hoog op het verlanglijstje van de kids stond: een rondleiding door het menselijk lichaam bij Corpus! Vera en Thomas keken hun ogen uit en vonden het een super ervaring. En wat was het eerste dat Thomas de volgende ochtend tegen zijn juffen zei? "Ik heb gelopen op een tong!" Dus mocht je nog eens op zoek zijn naar een tof educatief uitje (geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8) dan is dit een echte aanrader!
In onze woonkamer is trouwens nog goed terug te zien dat het vorige week vakantie was. De kinderen speelden namelijk wat af. Zo fijn dat ze dit steeds beter kunnen! Vera knutselde deze hut voor haar knuffels, met een echt trappetje. Mooi geworden hè? 😍
Even een smerig plaatje tussendoor. Thomas kan soms zo genieten van de meest walgelijke combinaties. Ooit weleens krentenbrood met pindakaas op 🙈? Thomas wel hoor! Deze week maakte hij een broodje met hagelslag, waar hij vrolijk een plakje kaas bovenop legde. Brrrr, ik moet er niet aan denken, maar hij zat er onwijs van te smullen 😂!

Vera ging deze week op school aan de slag met een tijdlijn van haar leven. Een groot vel papier werd in 9 jaren opgedeeld en Vera mocht er foto's bijplakken en bijschrijven wat er in welk jaar gebeurde of wat ze had geleerd. Een leuke, maar voor haar ook ingewikkelde opgave. Want niet alle periodes in haar leven zijn even rooskleurig geweest natuurlijk. In haar gedrag thuis was duidelijk te merken dat er iets lastigs speelde. Uiteindelijk koos Vera ervoor alleen fijne herinneringen te noteren en de moeilijke dingen achterwege te laten. Knap hoe ze hierin haar eigen keuzes leert maken!

Waar ze ook mee in haar maag zat, was de verhuizing. Vooral het feit dat ze weinig tijdsbesef heeft maakt dit voor haar erg moeilijk. Want wanneer onderscheid maken tussen gisteren en morgen al lastig is, is het praten over iets wat nog meer dan een maand duurt natuurlijk onbegonnen werk. Daarom maakte ik speciaal voor haar deze week alvast één van mijn fameuze aftelkalenders 😊. Dit helpt haar enorm, want nu kan ze zíen hoeveel tijd één en ander beslag neemt.

Thomas had donderdag een hele leuke dag op school, want ze gingen met zijn allen naar de ijsbaan. En ik mocht komen kijken, want er werd een heuse Elfstedentocht geschaatst. Kijk Thomas eens gaan! Hij genoot met volle teugen. Die middag was hij hartstikke moe, en had hij helaas een grote blaar op zijn linkervoet opgelopen 😢. Maar ja, afzien hoort er natuurlijk wel een beetje bij 😉.


Gisteren was een bijzondere dag: we hadden toen namelijk precies 2 jaar de voogdij over Thomas! Met zijn viertjes maakten we er een heerlijke middag van, door alvast onze toekomstige woonplaats nader te verkennen. Eerst een ritje langs het huis en op ontdekking in het grote park vlak daarbij, toen een kijkje bij de scholen waarop Vera en Thomas straks terecht zullen komen, en vervolgens even het winkelgebied in. We werden er allemaal helemaal blij van! Vera en Thomas waren reuze enthousiast. Als afsluiter pakten we een terrasje, want het was echt prachtig weer. Op en top genieten was het. Een mooi einde van een fijne week 💗!

Reacties

Populaire berichten