Week in Beeld #36: een k-k-k-oude voorjaarsvakantie!


Wat was het koud deze week hè?! Echt winter, ik houd ervan! Ook onze lieve Kenya was gefascineerd door het dunne laagje sneeuw dat er lag, en door het ijs op de vijver die we tegenkomen als we haar uitlaten in de buurt. Gelukkig scheen er ook regelmatig een mooi winterzonnetje, kijk haar eens heerlijk zitten in onze achtertuin 😍!

Vera en Thomas hadden voorjaarsvakantie deze week, terwijl manlief en ik afwisselend van elkaar gewoon moesten werken. Op maandag vonden we de tijd om met zijn allen naar de speelgoedwinkel te gaan, waar de kids beiden iets uitzochten van hun zakgeld. Nou ja, onbetaalde zakgeld moet ik eerlijk bekennen 🙈. Manlief en ik vergeten het namelijk vrijwel standaard én hebben vrijwel nooit contant geld in huis. Eén grote flop dus, daarom hebben we besloten na onze verhuizing voor Vera en Thomas een bankrekening te openen, waarnaar we elke maand automatisch hun zakgeld laten overschrijven. Hoe pak jij dit aan binnen jouw gezin? Vera koos een uiltje dat uit een ei kwam, zij is gek op speelgoed dat geluid maakt 😵. Thomas koos een tol van Ninjago. En extra leuk: we ontvingen een voucher waarmee we één gratis kaartje voor een dierentuin kregen. Maar daarover zo meteen meer...

Over shoppen gesproken: langzamerhand beginnen we ons meer en meer te oriënteren op ons nieuwe huis en hoe we straks één en ander willen gaan indelen en inrichten. De meeste van onze huidige meubels verhuizen gewoon mee, maar sommige items willen we gaan vervangen. Ik vind het zó leuk om allerlei websites af te struinen om de gaafste ideeën op te doen ❤! Deze week schaften we alvast deze toffe nieuwe waterkoker aan. Handig voor als we straks in het nieuwe huis aan het klussen zijn en even koffie/thee pauze willen nemen. Zoals je ziet ben ik er reuze blij mee 😂!Thomas, die wekelijks kookles krijgt op school, verraste ons deze week met een super lekker toetje, gemaakt van wafels en fruit. Smullen maar, mmm! Hij glunderde ervan 💚.Vera was helemaal in haar nopjes met mijn lievelingsknuffel, die ik op zolder vond. Als kind sliep ik elke nacht met 'Lam' (een weinig originele naam, maar ach, lief was hij wel 😊). Vera wilde hem dolgraag hebben en nu woont hij dus op haar kamer. Ze heeft hem wel een wat meer hedendaagse look gegeven, met deze stoere halsband. Hahahaha, geweldig, vind je ook niet?!
Even terug naar dat gratis dierentuinkaartje: daar maakten we natuurlijk deze week graag gebruik van! Samen met de kinderen ging ik op pad, naar Dierenpark Amersfoort. Het was koud, maar heel erg gezellig (én lekker rustig, waardoor we alles prima konden zien!). Er waren nog behoorlijk wat dieren buiten zichtbaar en anderen konden worden bezocht in hun binnenverblijf. We zagen zelfs super schattige baby olifantjes 💕! Ook mochten Vera en Thomas proefpersonen zijn in De Grote Poepshow: met hun ogen en daarna met hun neus (iew!) moesten ze raden welke drol bij welk dier hoorde. Ze vonden het helemaal fantastisch! Als je goed kijkt op deze fotocollage kun je zien dat Thomas bijna een flinke lik van een giraffe ontving. Gelukkig zat er glas tussen, hihihi!

Maandag begint de school weer. Ook fijn, want het ontbreken van de normale structuur is hier in huis altijd wel even een dingetje 😖. Hadden jullie ook vakantie deze week? En...hoe was het??
Reacties

Populaire berichten