Week in Beeld #102: de laatste schoolweek!

Met deze vrolijke koe open ik de laatste Week in Beeld van dit schooljaar. Zó leuk, al die prachtige werkjes die vlak voor de grote vakantie mee naar huis worden gebracht, daar word je toch vrolijk van? De koe werd getekend door Vera trouwens 😊.
Wat is dit schooljaar voorbij gevlogen en wat ben ik trots op hoe beide kids het hebben gedaan! Inmiddels zijn ze allebei volledig gewend op hun nieuwe school en hebben ze zich weer met de nodige sprongen verder ontwikkeld. Na deze editie gaat de rubriek Week in Beeld even op pauze om eind augustus terug te keren met een mega vakantieverslag 😎!
Vorig weekend had Vera een kinderfeestje en gingen manlief en ik met Thomas op pad. We scoorden leuke plantjes en maakten de voortuin weer wat mooier.
Op zondag gingen manlief en Thomas naar een 4D versie van de Toy Story film, met extra belevenissen erin.
Vera en ik gingen ondertussen interieurshoppen bij Kwantum. Hier een collage met onze nieuwe aanwinsten, van boven naar beneden en van links naar rechts is te zien: een geel tafeltje voor in de tuin, een beeldje van een vogeltje, voor op Vera's kamer een leuk poezenpotje, nieuwe boekensteunen en voor op Thomas' kamer pandahaakjes om van alles aan op te kunnen hangen. Gaaf hè?!
Voor de geïnteresseerden: de tekening van Vera en mij samen is gemaakt door een kunstenaar op het 'Flavourites festival' dat wij twee jaar terug samen bezochten. Nog steeds zo blij mee 😍!

Deze week stond alvast een beetje in het teken van afscheid nemen van mijn huidige banen (ik heb er twee 😊). Ik moet nog drie weken werken, maar omdat er vanaf volgende week veel collega's op vakantie zijn had ik deze week bij baan één alvast een afscheidslunch en bij baan twee organiseerde ik een afscheids-koffie-met-taart-moment. Het werd bij beiden erg gezellig en wat kreeg ik een hoop lieve, warme woorden over mijzelf als GGZ professional te horen 💖. Heel fijn en bijzonder!

Dit zijn de afscheidscadeautjes voor mijn collega's van baan één. Binnen de huisartsenpraktijk waar ik werkte heb ik met collega's een tuinproject opgezet waarin patiënten als vrijwilliger maandelijks aan de slag gingen in het tuinonderhoud. Een heel tof project waar ik enorm van heb genoten. Daarom had ik nu voor alle collega's een zakje met zaadjes meegenomen...

 ...met dit kaartje eraan vast. Ik had dit af laten drukken bij Hema en was heel erg tevreden over het eindresultaat. Ik kreeg ook veel leuke reacties erop!
Ik werd zelf enorm verwend met cadeaubonnen en prachtige bloemen.
Nog meer afscheidscadeautjes! Deze waren voor de leerkrachten van Vera en Thomas, om hen te bedanken voor al hun inzet dit schooljaar. De notitieboekjes besteld ik bij Paperhouse. In de ingepakte pakjes zitten exemplaren van mijn boek 😃, leesvoer voor in de vakantie!
Thomas kreeg dit prachtige rapport mee naar huis. Wat zijn we trots op hem en wat is het fijn dat hij zijn plekje heeft gevonden op zijn nieuwe school. Hij mag gelukkig in dezelfde klas blijven, waar extra zorg is op het gebied van zijn gedrag. Volgend schooljaar gaat een interne specialist meekijken wat de juiste aanpak voor hem is op het gebied van leren lezen en gaan we horen wat de verwachtingen en doelen kunnen zijn op dit gebied. Spannend, maar heel fijn dat dit onderzocht kan worden zodat zo goed mogelijk bij zijn mogelijkheden aangesloten kan worden.

Op donderdagmiddag kwam de mama van Vera op bezoek. Ze bracht cadeautjes voor Vera mee, waaronder een nieuwe cd. Die hebben we natuurlijk meteen opgezet, zodat Vera en haar moeder onder het genot van muziek gezellig spelletjes konden gaan spelen!
Thomas had zijn laatste schooldag al op donderdag en was dus vrijdag vrij. Om zijn vakantie feestelijk in te luiden gingen we samen ontbijten bij Hema. Mmmm, dat was smullen 😋!
Al maandenlang lagen ze klaar (gekocht van haar eigen zakgeld) en zeurde Vera erover: plaknagels. We hadden afgesproken dat ze die in de zomervakantie op mocht doen, en dat gebeurde dus direct vrijdagmiddag na schooltijd 😂. Inmiddels heeft ze de nagels er volgens mij alweer allemaal vanaf gepeuterd, want het zat toch niet zo lekker bij alle dingen die ze wilde doen, maar wat was ze er trots op voor die ene middag 😍.
Voor Thomas startte de zomervakantie trouwens met (overigens geheel vrijwillige) keiharde kinderarbeid 😉. Samen verfde we namelijk een wandje van onze schuur in zomergeel 💛.
Op bovenstaande foto is de kleur niet zo goed te zien, op deze foto zie je hem duidelijker. Past ook goed bij mijn jurkje, vind je ook niet? Met deze vrolijke foto sluit ik deze Week in Beeld af, maar niet voordat ik jullie allemaal een hele fijne zomervakantie heb gewenst.  Geniet ervan (of kom er zo goed mogelijk doorheen en bedenk je dat alles uiteindelijk vanzelf weer voorbij gaat, want zes weken kan best lang zijn voor veel kinderen 🙈) 💋💋!!

Reacties

Best gelezen berichten