Week in Beeld #90: véél foto's van onze fijne midweek in Drenthe!


Wat hebben wij een fijne week gehad zeg! We mochten, zoals ieder jaar, weer oppassen op ons favoriete plekje in Drenthe, waar we altijd zo graag naartoe gaan. Wie mij al langer volgt heeft vast al vaker dit soort vakantieverhalen gehoord: wij zijn een midweek lang zoet geweest met de zorg voor drie pony's, 5 kippen, een haan en een ietwat schuwe maar oh zo lieve poes. En hebben nog een hele hoop andere leuke dingen gedaan. Lees je mee met mijn vakantieverslag?
Op maandagochtend vertrokken we lekker bijtijds.Voor de kids had ik een klein koffertje gevuld met kleurtjes, een kleurboekje en andere kleine spulletjes om zich onderweg mee bezig te houden. Een schot in de roos, ze waren blij verrast!
En toen waren we er dan! Zowel Vera als Thomas zijn gek op pony's en al helemaal op deze lieve exemplaren, waar we inmiddels alweer een jaar of vijf één of twee keer per jaar in vakanties voor mogen zorgen. Zo leuk!
Bij zorgen voor hoort natuurlijk ook de stal uitmesten en poep scheppen...
Maar vooral héél veel knuffelen! Hier zien jullie Vera met haar favoriete shetlander: Jan Willem. Thomas is helemaal verliefd op de grote pony, Roos genaamd.
Het was natuurlijk prachtig weer deze week en dus konden we lekker veel buiten doen. Zoals het Wolvenspoor wandelen in het bos, waarbij de kinderen telkens op zoek moesten naar 'afdrukken' van wolvenpootjes om de route te vervolgen. Ook Kenya zocht braaf mee zoals je ziet 😂.
 Hier gaan ze met zijn drieën hoor, op wolvenjacht!
We knutselden ook wat af deze week. Samen met Thomas maakte ik met foamklei dit leuke paardje, natuurlijk naar het evenbeeld van zijn grote liefde, Roos.

Op woensdag bezochten we attractiepark Drouwenerzand. Vera en Thomas genoten met volle teugen. Terwijl Vera en manlief zich waagden aan allerlei enge attracties mocht ik Thomas vergezellen naar de draaimolen en in de autootjes. Later kwam ook hij wat meer los en ging hij talloze keren in het schommelschip.

Even een bakkie koffie terwijl ik keek naar Vera die zich ergens over de kop liet slingeren 😄. Het kan haar niet hoog en wild genoeg gaan 🙈...
En natuurlijk roosterden we ook dit jaar weer marshmallows boven een zelfgemaakt vuurtje. Genieten hoor!
Op vrijdag bezocht ik met Thomas samen het Hunebedcentrum in Borger. Daar mocht hij zelf met een vuursteentje aan de slag. Hij was helemaal trots op de vonkjes die hij wist te maken!
Deze foto mocht natuurlijk niet ontbreken: je kan niet naar Drenthe gaan zonder een hunebed te bezoeken 😍!
En toen kwamen de eigenaren alweer terug thuis, wisseling van de wacht! Wat dit extra leuk maakte, was dat Vera en Thomas nog even op Roos mochten rijden. Roos maakte het eventjes spannend door flink te gaan bokken met Vera op haar rug tijdens de galop, maar Vera bleef heel stoïcijns zitten. Knap hoor!
Thomas mocht natuurlijk ook, al hielden we hem voor de zekerheid maar aan de longeerlijn. Zijn paardrijskills zijn niet zo sterk als die van Vera, dus veiligheid voor alles 😊.
Op vrijdagavond arriveerden we weer thuis. Koningsdag brachten we rustig thuis door dit keer, we waren allemaal in relax modus. Onder het genot van een oranjezoen keken we naar het koningspaar op televisie.
Nog een kleine tip, mocht je tijd over hebben dit weekend of deze meivakantie: ik schreef een blog over ruzie in ons gezin, hoe de kinderen daarop reageren en hoe wij hier als pleegouders mee omgaan. Herkenbaar, of is dit binnen jullie gezin heel anders?

Fijn weekend nog 💋💋!!

Reacties

Best gelezen berichten