Week in Beeld #155: Vera op schoolreis, een kliederig ouderbezoekje, Thomas wéér een dag thuis en... een raadselachtige kringloopvondst!

Deze Week in Beeld start ik met een raadsel! Ik ging met de kinderen naar de kringloop en vond daar een heel interessant voorwerp. Wie weet wat dit is? Straks meer hierover...
Op zondagmiddag ging ik met Thomas op stap. Niet naar een pretpark, niet naar de dierentuin...nee, we gingen naar de Lidl! Natuurlijk helemaal in stijl: op zijn favoriete slippers naar zijn favoriete winkel. Thomas was in zijn nopjes. Hij kan er zo van genieten om boodschappen te doen. Grappig joch is het 😊.
Bij de Lidl kocht ik deze warme sokken, 'popcorn sokken' heten ze 😂. Ze bestaan uit allemaal kleine bolletjes, vandaar die komische benaming.
Thomas was trouwens niet elke dag zo blij deze week. Hij had zelfs weer eens een fikse driftbui. Er wordt namelijk glasvezel aangelegd in onze straat en dat leverde naast een hoop geluidsprikkels ook een flink gat naast onze voordeur op, wat pas een dag later gedicht zou worden. Dat trok Thomas even heel slecht. Gelukkig was de volgende dag alles snel weer in orde, een hele geruststelling voor onze knul, die zo van voorspelbaarheid houdt. 
Voor Vera stond er deze week iets héél leuks op de planning: het uitgestelde schoolreisje van vorig schooljaar, naar Toverland. Op deze foto staat ze letterlijk als stralend middelpunt tussen haar klasgenootjes. Mooie meid. Wat hebben ze genoten met zijn allen 😍!
We deden nog iets heel leuks: een tijdje terug opperde de moeder van Vera om tijdens een bezoekje aan de slag te gaan met Tye Die. Dat vond Vera een goed plan, en daarom haalde ik de benodigde spulletjes in huis. Voor het gemak koos ik voor een kant en klaar setje waar alles in zat, er hoefde alleen water aan de flesjes te worden toegevoegd. Vera's mama nam een shirt voor haar mee en ik hielp Thomas bij het verven van een shirt voor hem. Wat werd het een kliederboel zeg! Gelukkig was het mooi weer en deden we het buiten. De hele tuintafel zat onder de verf.

In de avond maakte ik voor het eerst zelf risotto, naar het recept dat ik van m'n schoonheidsspecialiste kreeg. Het was heerlijk! Waar een stel geverfde wenkbrauwen al niet goed voor is 😂😉.
Op vrijdag was Thomas een dagje thuis, dit keer gelukkig niet vanwege verkoudheidsklachten, maar omdat de docenten een studiedag hadden. Eerst gingen we op zijn verzoek nog een keer boodschappen doen... bij de Lidl 😂! Samen keken we daarna naar één van zijn lievelingsfilms, Sing Song, over Suriname. Hij is er zó trots op dat hij deels Surinaams is. De film zat vol muziek, dus Thomas danste zowat de hele tijd 👏. 
Daarna maakten we met de hond een lekkere lange wandeling door het park. Onderweg maakte in deze herfstige foto 🍂.
Ook spoelde en waste ik de geverfde Tie Dye shirts uit. Best goed gelukt hè?! Behalve het vreemd gevlekte grijze shirt van mij dan, de verf was toen al op... 
Tot slot... tromgeroffel... het antwoord op het raadsel! Het is een uitklapschaal met kleine bakjes. Super leuke vondst toch? Ooit eerder zoiets gezien?

Fijn weekend allemaal 💋💋!!

 

Reacties

Best gelezen berichten