Week in Beeld #149: mijn (bomvolle) eerste week vakantie!!


Zo lieve mensen, ga er maar eens lekker voor zitten! Misschien met een bakkie koffie of thee erbij ☕? Deze Week in Beeld zit namelijk tjokvol leuke foto's. Ik was een weekje vrij en er stond werkelijk van alles op de planning. 
Allereerst stortte ik me afgelopen weekend op mijn gloednieuwe Bullet Journal. Heel fijn om hiermee bezig te zijn en al mijn plannen voor de aankomende week op te schrijven.
 
Dit is hem aan de buitenkant. Mooi boekje hè?! Ik ben er erg blij mee 😊. 
Vera had ook een TOP weekend: voor het allereerst bleef haar beste vriendin bij ons slapen. Speciaal voor deze gelegenheid zetten we onze oude tv op Vera's kamer neer en serveerden we de dames popcorn, zodat ze samen 's avonds in bed een filmpje konden kijken. Hierna gingen ze warempel redelijk op tijd slapen. Een geslaagde logeerpartij dus!
Het ontbijt voor de 'besties' werd de volgende ochtend verzorgd door mijn man: American pancakes met vers fruit en slagroom. Nou, dat lustten ze natuurlijk wel 😋!
Op maandag ging ik een dagje op pad samen met Thomas. Hij wilde héél graag weer eens naar Corpus toe, waar we twee jaar geleden ook een keertje waren geweest. Eigenlijk hadden we dit al eerder dit jaar gepland, maar vanwege corona was Corpus toen gesloten. Nu kon het weer, en het was super goed geregeld qua afstand houden! Thomas genoot met volle teugen. Daarna gingen we op bezoek bij zijn jongste zusje, die een tijdje terug met haar pleeggezin was verhuisd naar een nieuwe woning. Super leuk om daar een kijkje te nemen en wat was het weer fijn voor die twee om elkaar te zien 💖.
In de avond (rond 22.30 uur!) kreeg ik ineens een vlaag van opruimwoede. Ik stortte me op de trapkast. Aan de foto is het niet echt te zien, maar dit is dus de opgeruimde versie ervan... Ach, je had eigenlijk een before shot moeten zien 😂🙈.
De volgende dag kwam er een pakketje binnen: allemaal cadeautjes voor mij (zomaar 😲!) van mijn man. Namelijk een sushi set. Super lief! Ik ben heel benieuwd of het me gaat lukken er iets fatsoenlijks van te maken, maar gelukkig heeft manlief aangeboden me daarbij te gaan helpen 😍.
Kijk eens naar deze komische foto: Vera met haar allereerste paardijbroek(je) 😆. We zochten eens goed alle paardrijspullen uit om te zien wat er weg kon. En deze past dus niet meer 😉 (maar we bewaren hem wel, want dit is natuurlijk té schattig!). 
Daarna zochten we de Decathlon op om nieuwe paardrijkleding voor zowel Vera als Thomas te kopen. Vera had ook een nieuwe bikini nodig, ze koos de rechter. 
In de naastgelegen megagrote speelgoedwinkel kocht Thomas van zijn zakgeld een Playmobil paardentrailer. 
En nadat we bij mijn schoonmoeder hadden geluncht en weer thuis waren, transformeerde de woonkamer in dit speelparadijsje. Ze hebben de hele middag samen zitten spelen en de dag erna weer! Heerlijk.
Op woensdag hingen we alvast slingers op in de woonkamer. Thomas is pas in augustus jarig maar we vierden het die dag alvast met zijn ouders. Feestje!!
Thomas' moeder was al jarig geweest en voor haar zocht Thomas deze mok en een mooi kettinkje uit. Ze was er heel erg blij mee!
Het werd een mooie, gezellige middag en avond. Thomas mocht kiezen wat we met zijn allen aten en dat werden frietjes. Als toetje serveerden we deze red velvet cake, ook met zorg uitgezocht door Thomas zelf. Binnenkort volgt nog een uitgebreider blog over dit bijzondere bezoekje. Thomas heeft er in ieder geval enorm van genoten, dat was heel fijn om te zien 💕.
Hij had van zijn ouders trouwens hele leuke cadeautjes gekregen, waaronder deze Lego set. Hij zette hem helemaal zelf in elkaar!
Oeps, sorry voor deze ontzettend onscherpe foto 🙊. Ik maakte hem vlug op donderdag. Toen kwam de vader van Vera eten. Allemaal ouders over de vloer dus deze week. We maakten zelf pizza en Vera en haar papa hielpen natuurlijk mee. Ook dit bezoekje was erg geslaagd!
Op vrijdag mocht Thomas een dagje naar de zorgmanege. Vera en ik gingen shoppen! Daar keek ze al zo lang naar uit. Natuurlijk pakten we ook samen een terrasje. Met voor Vera een glaasje cola, het was tenslotte een klein beetje feest, zo'n dames dagje samen 😍.
Ik had met Vera een totaalbudget afgesproken waar ze alles van moest kopen: schoolspullen, ondergoed, kleding... Ze vindt dat altijd een hele leuke manier om zelf beslissingen te mogen nemen. Mevrouw wist prima te kiezen wat ze wilde en de buit was: een behoorlijk zwikkie nieuw ondergoed, een agenda, een mapje, een schrijfblok, pennen, een blouseje, een truitje, een korte broek, slippers met glitters en.. snoep van de Jamin, hahaha! Hier showt ze haar nieuwe outfit (en het snoep 🙈😂).
En dit zijn de door haar uitgekozen schoolspullen 🐯.
Ook voor Thomas kochten we wat leuke dingetjes. 
En zelfs mijn man werd niet vergeten. Ik kocht voor mijzelf trouwens een nieuwe lange jurk met streepjes en een leuke korte broek, maar daar heb ik nog geen foto van gemaakt. 
En tenslotte stortten Vera en ik ons samen op een filmprojectje: we maakten een 'draw my life' video (zoek maar eens op YouTube op deze term, dan kom je wel wat voorbeelden tegen) over haar leven. Vera vertelde haar leven in een notendop terwijl ik hierbij plaatjes tekende op een whiteboard en dit filmden we. Daarna maakten we er met de app Moviemaker één geheel van. Een hippe manier van je levensverhaal aan elkaar vertellen zeg maar, en een mooie manier om het eens samen te hebben over belangrijke gebeurtenissen in het leven van je (pleeg)kind. 

Daarmee sluit ik deze week af! Ik heb echt genoten. Volgende week werk ik drie dagen en daarna ben ik weer ruim een week vrij. 
Hoe verloopt jullie zomer(vakantie) tot nu toe?
Fijn weekend allemaal 💋💋!!

Reacties

Best gelezen berichten