Week in Beeld #140: steeds meer uit de quarantaine bubbel, een dansje in de woonkamer en... we hadden weer ons eerste ouderbezoek!

Nu onze wereld weer steeds een stukje groter wordt, merk ik dat dit best nog wennen is. Eigenlijk hebben we een tijdlang in een soort eigen "gezinsbubbel" geleefd. Wel werken mijn man en ik beiden in de zorg en ging dat dus gewoon door. Maar daarnaast zagen we eigenlijk alleen elkaar, en waren we vooral veel thuis. Ik heb veel mensen onwijs gemist, maar er was ook een stuk meer rust en ik heb veel meer waardering gekregen voor hoe goed we het hebben op de plek waar we wonen. Deze week zat ik daardoor 's avonds even super tevreden te wezen in de achtertuin 😊: in de moestuin groeit ineens van alles, er bloeien mooie bloemen, de hond geniet van het heerlijke weer en ik pikte het laatste straaltje avondzon mee. Zo fijn!

Over uit de bubbel komen gesproken: op zaterdag gingen we op anderhalve-meter-bezoek bij mijn schoonmoeder. Natuurlijk namen we een grote bos bloemen voor haar mee. Ze was zo blij om de kinderen weer te zien. Er ontstond een mooi gesprek waarin we allerlei herinneringen ophaalden aan de tijd dat zij nog klein waren: Vera die als baby bij ons kwam, hoe mijn schoonmoeder regelmatig op haar paste en haar flesjes gaf, over de periode dat Vera wegging en weer terugkwam en over Thomas, die in het begin zoveel moeite had ons los te laten als hij even bij haar kwam, maar nu zó gegroeid is dat er zoveel meer kan. Wat zijn we met zijn allen toch trots op die twee 💖.

Dat ze steeds groter worden bewees Vera deze week maar weer eens. Van haar zakgeld kocht ze geen speelgoed, maar een beker om slush puppy's mee te kunnen maken. Het eerste item voor haar uitzet is dus binnen, hahaha 😂. Ze was er erg blij mee zoals je ziet.
Donderdag was een bijzondere dag. Want eindelijk, na al die tijd, vond weer het eerste ouderbezoek plaats. In de tussentijd hebben we intensief contact met de ouders van de kinderen onderhouden door te beeldbellen, post te sturen, foto's en filmpjes te appen en ga zo maar door. Maar dat is toch anders dan elkaar live zien. Deze week kwam Vera's vader naar ons toe. We hadden het bezoek goed met hem en Vera voorbesproken: geen kusjes en knuffels geven, bij binnenkomst de handen wassen (vader komt met de trein) en vooral lekker veel buiten in de tuin zijn als het weer dat toelaat. Gelukkig scheen het zonnetje en hebben Vera en haar papa de hele middag spelletjes kunnen spelen en kunnen bijkletsen in de achtertuin. Ook mocht Vera hem dit cadeau tasje plus inhoud geven, want hij was jarig geweest. Het was een erg geslaagde middag waar ze allebei van genoten.

Ook voor mijzelf was de donderdag de dag van een fijn weerzien: ik had voor het eerst met een vriendin afgesproken om samen met onze hondjes te gaan wandelen. Wat was het fijn zeg (en een klein beetje vermoeiend voor Kenya, zoals je ziet 😅)!
Al een tijdje waren we op zoek naar een smart tv ter vervanging van onze oude tv. Deze week bestelden we dit prachtexemplaar. Het beeld is fantastisch mooi en Thomas is helemaal in zijn nopjes, want er zit spraakbediening op. Voor hem een enorme uitkomst! Hier doet hij eens dansje op een YouTube fimpje 🎉. Blij ei!

Ben jij ook al een beetje uit je quarantaine bubbel aan het kruipen? Of toch nog niet?
Fijn weekend allemaal 💋💋!!

Reacties

Best gelezen berichten