Week in Beeld #128: lente in de lucht, Corona perikelen en... de ijssalon is weer open!

Al met al was dit een redelijk rustige week. De kinderen gingen na een weekje vakantie weer naar school en ik moest gewoon werken. In de meeste weken staat er hier thuis wel een ouderbezoek gepland, maar deze week was de agenda behoorlijk leeg wat dat betreft.

Is het jullie ook opgevallen dat de lente weer in de lucht hangt? Overal komen narcissen op en ook veel bomen staan al in bloei. Deze mooie boom, vol met roze bloesem, staat op het schoolplein van Vera. En hoewel ik het jammer vind dat we geen 'echte' winter hebben gehad dit jaar, word ik hier toch ook wel erg vrolijk van hoor 😍.
Van beide scholen van de kinderen kregen we voor de start van deze week een mail over de preventieve maatregelen in verband met het Coronavirus. In de brief van Vera's school lazen we dat er geen 'high fives' meer aan elkaar gegeven mogen worden. Daar moest ik stiekem toch wel een beetje om grinniken 😂, want voorkomen dat kinderen elkaar aan gaan raken lijkt mij voor de school onbegonnen werk eerlijk gezegd. Nou ja, ze doen in elk geval wat ze kunnen...
Aan het einde van de schoolweek had ik goed nieuws voor Vera en Thomas: onze favoriete ijssalon was weer geopend! Het pand was zelfs helemaal verbouwd, en Thomas was enorm in zijn nopjes toen we de eigenaresse troffen en hij haar allerlei vragen hierover mocht stellen 😊. Ik koos voor een bolletje van mijn favoriete smaak: monchou ijs. Zó lekker! Al het ijs bereiden ze er zelf, heerlijk vers dus. Vera koos twee bolletjes: aardbei en citroen. Ze genoot met volle teugen.
Thomas vindt ijs lekker, maar appeltaart nog véél lekkerder. Zijn punt werd warm gemaakt en was overheerlijk, aldus een tevreden Thomas 😋.
We doken ook nog even de stad in om een kleinigheidje te halen voor de juf van Vera en de meester van Thomas. Zij verwachten namelijk allebei een baby (niet met elkaar overigens, dat zou wel echt een mop zijn 😂). We kozen super schattige rompertjes uit. Voor Vera namen we een korte tuinbroek en blousejurkje mee, en voor Thomas twee nieuwe shirts. Helemaal geslaagd dus.

Dit weekend gaan we lekker samen fietsen. Wat zijn jullie plannen? Fijn weekend allemaal 💋💋!!

Reacties

Best gelezen berichten