Week in Beeld #116: Vera 11 jaar, van Sinterklaas naar Kerstsfeer in huis en... een onverwachte mijlpaal

Hieperdepiep hoera!! Deze week werd Vera 11 jaar. Ontzettend cliché, maar wat gaat de tijd toch ontzettend snel...
We vierden haar verjaardag met familie en vrienden, maar eerst met cadeautjes op bed. Dit jaar had Vera aangegeven graag een grabbelton te willen. En dus verstopte ik haar cadeautjes tussen talloze papiersnippers in een hele grote doos. Mevrouw weet goed wat ze wil hoor 😊!
Dat gold ook voor haar kinderfeestje. Een escaperoom doen was haar grote droom. Ik vond er één speciaal voor kinderen op een half uurtje rijafstand. Yes! We verzamelden bij ons thuis en daar werd Vera alvast ontzettend verwend met hele leuke cadeautjes van de klasgenootjes die ze had uitgenodigd.
Daarna was het tijd om naar de escaperoom te gaan. Terwijl de kids zich stortten op diverse uitdagende opdrachten om er weer op tijd uit te komen, genoten manlief en ik van een super lekker stoofperentaartje in het naastgelegen restaurant. Ideaal! Na afloop bleek de escaperoom (hoewel hij geschikt zou zijn voor kinderen vanaf 8 jaar!) toch wel erg spannend te zijn geweest voor drie van de zes kinderen. Oeps 😓! Gelukkig hadden ze elkaar telkens een peptalk gegeven en toch met zijn allen de opdracht weten te volbrengen. Knap!
Omdat een afgesloten ruimte echt niets voor Thomas is, ging hij niet mee met Vera's feestje. Hij mocht ondertussen koekjes bakken bij onze buren en genoot hier met volle teugen van (en wij later ook, mmmm 😋).
Op de dag dat Vera echt jarig was mocht zij natuurlijk kiezen wat we zouden eten. 'Hapjes' werd het, en zo geschiedde... filmpje erbij en genieten maar.
Thomas bracht deze leuke tekening deze week mee uit school. Hij had Sinterklaas, zijn paard en een heleboel pepernoten getekend 💝.
Ook haalden we de gevulde bakjes op bij de dierenwinkel. De Pieten hadden ze allemaal volgestopt met lekkers voor al onze huisdieren hoor!
Vera had deze week voor het eerst surprises in de klas. Ze kreeg van een klasgenoot dit grote potlood met daarin allemaal nieuwe stiften, en ze was er erg blij mee! Van Sinterklaas zelf kreeg ze op school een springtouw, ook heel leuk.
En toen bereikten we ineens een nieuwe mijlpaal, hoewel hij niet zo fijn was: Vera had voor het allereerst in haar leven luizen! We troffen er gelukkig maar een paar aan maar gingen ze wel met grof geschut te lijf. Gelukkig is de luizencrisis inmiddels weer achter de rug. Brrr, ik krijg weer spontaan jeuk terwijl ik dit opschrijf 🙈.
Op donderdag vierden we met zijn vieren pakjesavond thuis. Omdat Thomas had besloten dat hij nog steeds in Sinterklaas wilde geloven, mocht Vera het verhaal meespelen. Helemaal geweldig vond ze dat! Ik stuurde haar naar zolder om een 'brood uit de vriezer te halen' maar kijk... daar trof ze deze doos met cadeautjes aan 😉!
We werden allemaal flink verwend met leuke cadeaus. Ik kreeg onder andere deze toffe kussenhoesjes. Kon ik de boel meteen een beetje in kerstsfeer brengen in de woonkamer 🎄😍.
En daar ging ik de volgende dag vrolijk mee verder. I love it 💖! Dit weekend zetten we de kerstboom op en genieten we hopelijk van wat rust na al die drukke festiviteiten.

Fijn weekend allemaal 💋💋!!

Reacties

Best gelezen berichten