Tien dingen die ik fantastisch vind aan jou!

Lieve Thomas,

Een week geleden werd jij tien jaar oud. TIEN JAAR! Een mijlpaal van jewelste. Toen je bijna twee jaar was kwam je bij ons wonen. Je groeide uit van een ieniemienie peutertje tot een grote knul. Omdat tien een kroonjaar is beschrijf ik vandaag tien dingen die ik fantastisch vind aan jou, mijn bijzondere jongen ๐Ÿ’–. Laten we maar meteen beginnen!

1. Je kan heel goed delen. Of het nu om spullen, eten of plezier gaat: je neemt graag degenen die jij lief vindt in jouw beleving mee. Prachtig vind ik dat!

2. Je bent ontzettend nieuwsgierig en stelt iedere dag wel duizend vragen. Niet alleen aan ons, maar aan Jan en alleman. Soms op het irritante af... Dit is de manier geworden waarop jij van alles leert over de wereld om je heen, en dat werkt hartstikke goed.

3. Vanuit die nieuwsgierigheid benader jij iedereen zonder enig vooroordeel. Het maakt jou niet uit hoe oud of jong iemand is, hoe iemand eruit ziet of wat iemand doet. Iedereen is voor jou een bijzonder mens, en dat maakt jรณu zo ontzettend bijzonder. Ik zeg weleens dat de wereld mooier zou zijn als er meer Thomasjes op rond zouden lopen ๐Ÿ˜.

4. Ik word zo vrolijk als jij danst! Er hoeft maar een muziekje aan te gaan en jouw heupen beginnen al te wiegen. Zonder gรชne beweeg jij sierlijk in het rond, waar je ook bent. Ja, dus ook op de groenten afdeling van de supermarkt. Geweldig vind ik dat, ik ben er zelfs een beetje jaloers op!

5.  Om nog even verder te gaan op die gรชne: die heb jij dus niet echt. En dat is zo mooi om te zien. Je durft alles te zeggen en te vragen en schaamt je niet voor wie je bent. Soms leidt dit tot komische of zelfs wat ongemakkelijke situaties, maar telkens weer bewonder ik jou hierom.

6. Je kunt heel goed genieten. Van lekker eten, een leuk uitje of gewoon gezellig samenzijn met mensen die je lief vindt. Je straalt dan helemaal en zo geniet ik telkens weer helemaal met jou mee.

7. Je bent een kei in het doen van grappige uitspraken. Zo gooi je weleens wat spreekwoorden door elkaar (denk aan "helaas, appelpoes" wanneer er iets misgaat of meer recent: "hier kun je je vingers bij afknippen" in plaats van aflikken ๐Ÿ˜‚) en gaat de uitspraak van lastige woorden soms verkeerd. Tegenwoordig spreek je vrijwel alles foutloos uit, behalve kroepoek, wat uit jouw mond klinkt als "proepproep". Ik lach je zeker niet uit hoor, maar ben nog steeds vertederd hierdoor. Wat ben je toch een poepie ๐Ÿ’•.

8. Het geijkte pad is niets voor jou, jij doet dingen op je eigen manier, en daarin kun je behoorlijk vasthoudend (lees: onwijs koppig ๐Ÿ˜‰) zijn. Dit maakt dat jij steeds een stapje verder komt en je telkens weer meer ontwikkelt. Niet volgens het boekje maar volgens je eigen plan. Hoe krachtig is dat?

9. Je geeft nog altijd de dikste knuffels en wat voelt dat fijn zeg. Je hangt niet meer de hele dag om mijn nek (gelukkig maar, ik zou er een hernia van krijgen ondertussen!), maar je laat nog heel vaak zien dat je gek op mij en andere mensen om je heen bent. Je steekt dit niet onder stoelen of banken, zo mooi om te zien.

10. We zeggen hier thuis weleens dat jij een te groot hart hebt. Je bent gevoelig en trekt je het lot van de ander snel aan. Op de peutergroep waar je ooit kwam om te leren praten hadden ze het al door: jij bent gewoon een heel erg lieve jongen. Ieder kind had daar een eigen naamgebaar (het leren praten werd ondersteund door gebarentaal), en dat van jou was gelijk aan het gebaar voor 'lief'. En zo is het: je bent gewoon ontiegelijk lief!

Lieve Thomas, voor het geval je het nog niet doorhad: ik ben ontzettend trots op jou en op het feit dat ik voor jou mag zorgen! Ik hou van jou, mijn bijzondere tiener ❤❤!!


Reacties

Best gelezen berichten