Week in beeld #7: een vakantie die bijna in het water viel (letterlijk!) maar toch heel erg fijn werd!

Week in beeld is terug! Met meer foto's dan ooit, want we zijn met zijn viertjes twee weken op vakantie geweest in het mooie Zeeland. En hoewel de start niet zo soepel verliep als gewenst, hebben we uiteindelijk toch ontzettend genoten met zijn allen! Kijk en lees je mee?

Hebben jullie ook altijd zo'n last van inpakstress? Ik wel! Aangezien we dit jaar voor het eerst met tentjes weggingen moest er nóg meer worden ingepakt dan normaal. Pfff, het heeft me wat grijze haren bezorgd hoor. Wat was ik bang dat niet alles in de auto zou passen. Als je de hoeveelheid zooi op dit fotootje ziet begrijp je me vast (vooral als je bedenkt dat er nog véél meer spullen mee moesten...). Maar...het kwam goed! Alles paste en we gingen op weg. Yeah!!


 
Helaas verliep de rest van onze eerste vakantiedag niet zo rooskleurig. In de harde Zeeuwse wind zetten we onze grote tent op. Wat nog best wel een klusje was. Manlief en ik transformeerden met het grootste gemak in een klassiek kibbelend stel, stoeiend met het tentdoek, de scheerlijnen en de haringen. Niet bepaald gezellig, hoewel we er achteraf hard om konden lachen ;-). Uiteindelijk stond het blauwe monster, net voordat het flink begon te regenen. Yes! Of toch niet? Oh nee, daar kwamen de eerste druppels dwars door het tentdoek heen. Eerst op één plek, maar binnen no time was alles kleddernat. Gelukkig hadden we een plek met privé sanitair geboekt (ja, ik ben stiekem een klein beetje een luxe paardje) en konden we, met het grootste deel van onze spullen en een bus chipjes, schuilen tussen de douche en de wc.

Maar...redding was nabij! We zetten direct ons noodplan in werking en mijn ouders kwamen (heel lief!) meteen hun caravan brengen. Wat een opluchting zeg, zo fijn om na al die nattigheid een droge, warme plek te hebben.

Tijd om eindelijk vakantie te gaan vieren!


 

En vakantie vieren déden we. Onze camping zat dichtbij het strand en het weer klaarde op. Zó fijn om de frisse zeelucht op te snuiven en het zand tussen onze tenen te voelen!

 
Welgeteld één nacht sliepen Vera en Thomas bij elkaar in de kleine (niet lekkende) tent. Om 6.00 uur 's ochtends kwebbelde ze de halve camping wakker. Dus werd de rest van de vakantie één grote logeerpartij bij manlief of mijzelf. En kijk eens hoe leuk: Vera wist elke keer weer haar slaapplekje supergezellig te maken!

Ook onze lieve Kenya genoot enorm van de vakantie. Kamperen en veel buiten zijn was zeker aan haar besteed. Het mooiste moment was toen zij voor het eerst van haar leven het strand zag. Ze ging helemaal los met rennen, spingen en graven, heel bijzonder om te zien!


 
 
Op een mooie zonnige dag maakten we een prachtige boottocht over de Oosterschelde. We zagen zelfs bruinvissen! De kinderen mochten door een verrekijker kijken en genoten met volle teugen.

Eigenlijk deden we verder niet eens zo heel veel. Een beetje lummelen bij de caravan en tent, samen knutselen, de knuffels in bad doen en laten drogen in de Zeeuwse zon, stapels boeken lezen (ikzelf dan, Vera wilde niets van lezen weten deze vakantie) en natuurlijk zochten Vera en Thomas regelmatig de activiteiten van het leuke animatieteam op. Met een groepje kinderen wonnen ze zelfs een heuse danswedstrijd, tot grote vreugde en trots van vooral Vera, die enorm hard geoefend had de juiste pasjes te onthouden (Thomas danste uiteraard, zoals van hem te verwachten viel, een geheel eigen versie van hetgeen was ingestudeerd ;-)). En ondanks het feit dat de vakantie aanvankelijk bijna in het water was gevallen en mijn hoofd soms overuren draaide met piekeren over rechtszaken en pleegoudervoogdij hadden we een prachtig mooie tijd als gezin. Alle vier blikken we terug op twee heerlijke weken!  En het kamperen? Dat houden we er zeker in, maar voortaan in een KURKdroge tent!!


Reacties

Populaire berichten