Hoteldebotel

Afgelopen donderdag was het mijn beurt om Thomas op te halen van school. Normaal gesproken komt hij als een malle op me afrennen voor een dikke knuffel, maar nu reageerde hij anders. Hij verstopte zich onder een picknicktafel, verborg zijn gezicht in zijn handen en wilde niet vertellen wat er aan de hand was. Ook de leerkrachten hadden geen flauw idee wat er met hem kon zijn: het was juist opvallend goed gegaan in de klas. Thomas had gezellig gespeeld en hard gewerkt, en ook nog gekletst met de dochter van de orthopedagoge, die even in de klas was komen kijken omdat ze een dagje vrij had van haar eigen school.

Gelukkig kroop Thomas na een tijdje onder de tafel vandaan en konden we vertrekken. Eenmaal in de auto wilde hij nog steeds niets zeggen. Wel mompelde hij iets half verstaanbaars over de stagiaire die er vandaag niet was, “en wel een andere juf”. Hij leek ineens een beetje verlegen, en dat ken ik eigenlijk niet zo van hem. Maar omdat het prachtig weer was en we lekker gingen spelen in de speeltuin, vergaten zowel Thomas als ik het vreemde voorval al gauw.

Tijdens het avondeten (nadat Vera van a tot z in detail haar dag had beschreven) was Thomas eindelijk klaar om verslag te doen, nadat manlief hem vroeg hoe het op school was geweest. Hij vertelde over “de andere juf”, en bleek hiermee het kind van de orthopedagoge te bedoelen. Sofia heette ze, en ik zag direct aan Thomas hoe laat het was. Hij straalde en zijn glimlach reikte van oor tot oor. Glunderend vertelde hij verder: ze had hele mooie haren, was iets groter dan hemzelf en ze had “een gebitje”. Thomas was vastberaden: met haar wilde hij trouwen, en samen zouden ze in een gigantisch kasteel gaan wonen.

Het was overduidelijk, daarom deed hij dus zo schuchter die middag! Thomas was verliefd, voor de allereerste keer. Helemaal hoteldebotel en tot over zijn oren. Op een puber van twaalf met lange haren en een beugel… Die avond viel hij met een gelukzalige grijns in slaap. Nog nooit had Thomas z√≥veel zin gehad om naar dromenland te vertrekken!

Reacties

Populaire berichten