Week in Beeld #98: van een feestelijke Vaderdag tot een vintage vondst!


Voordat ik jullie alles ga vertellen over Vaderdag blik ik nog even terug op afgelopen zaterdag. In onze buurt was het kermis! Vooral Thomas is hier dol op (heeft 'ie van zijn eigen papa en mama 😊) en hij was al talloze keren gaan kijken naar het opbouwen van de attracties. Uiteraard gingen we er met zijn allen naartoe, samen met de overburen en hun kinderen. Deze foto is echt typisch Thomas, jammer genoeg kunnen jullie zijn gezichtsuitdrukking niet zien maar geloof me: die spreekt boekdelen! De draaimolen begon namelijk al te draaien voordat Thomas zijn kaartje aan het personeel had kunnen geven. En dat hoort natuurlijk niet. Wat een heerlijk eerlijk kind is het toch. Gelukkig had de mevrouw van de draaimolen het snel door en ging ze gauw naar hem toe om hem te verlossen van zijn kaartje 😅.

Het was erg gezellig met onze overburen op de kermis, en in de avond werd ik door een andere buurvrouw verrast: ze kwam met verse kersen aan de deur! Mmmm, lekker. Wat boffen we toch met zoveel fijne mensen die om ons heen wonen!

En toen... was het Vaderdag! Ook dit keer was Vera al de hele week druk geweest met de voorbereidingen en had ze een tas vol knutselwerkjes klaarstaan. Ook van Thomas kreeg manlief er twee. Wat een verwennerij!


Ik zorgde natuurlijk voor een overheerlijk ontbijtje op bed (mét overgebleven oliebol van de kermis, want daar is manlief dol op!).
Daarna ging Vera beeldbellen met haar papa, waar ze helaas weinig zin in had. Ze vindt dit meestal niet leuk om te doen omdat zij zelf weinig behoefte heeft aan contact tussen de bezoeken door. Gelukkig kreeg ik haar wel gemotiveerd en werd het een gezellig gesprekje. Naar de papa van Thomas stuurde ik een berichtje met mooie foto van hen samen. Uiteraard krijgen zij beiden bij hun eerstvolgende bezoek ook Vaderdagcadeautjes!

In de middag zaten we met zijn vieren te kletsen over de zomervakantie en besloten we een lijst te maken van dingen die we graag zouden willen doen in die zes weken. Het staat al gepland dat we een weekje gaan kamperen en een midweekje naar België vertrekken (om daar o.a. naar Plopsaland te gaan, dat staat al héél lang op het verlanglijstje van meneer en mevrouw), maar voor de rest ligt het nog open. Maar zoals je ziet hebben we ideeën genoeg 😉. Ik legde de kinderen uit dat we lang niet alles van deze lijst kunnen gaan doen, maar dat we alle vier één voorkeur mochten opgeven. Wij zijn dus deze zomervakantie hoe dan ook een keer te vinden in het Tikibad (keuze van Thomas), gaan met zijn allen shoppen voor schoolspullen (keuze van Vera), bezoeken Julianatoren (keuze van manlief) en gaan een dagje naar Antwerpen (mijn keuze). Ik heb er nu al zin in 😎!

Om Vaderdag feestelijk af te sluiten gingen we met zijn viertjes uit eten. Sushi en andere kleine hapjes, lekker hoor! We genoten alle vier volop.
Op dinsdag kochten we aardbeien en manlief trof in het doosje dit exemplaar aan. Deze foto ontving ik toen ik op mijn werk was, en thuis mocht ik deze aardbei opeten, lief hè 😍?!
Ah, kijk onze lieve Kenya nou eens zitten! Ze is zo graag buiten dat ze zelfs in de stromende regen achterin de tuin bleef zitten (naast de schuurdeur op de rechterfoto).

Nog meer dieren: deze kater woont in de salon van de schoonheidsspecialiste waar ik vrijdag naartoe ging. Met Moederdag had ik in de Albert Heijn een bon voor een gezichtsbehandeling gewonnen en nu stond mijn afspraak daarvoor gepland.
Dit is na de behandeling, ik heb er rode wangen van 😊. Weer helemaal fris en fruitig!
Voor ik Vera van school ging halen had ik nog even de tijd om mijn favoriete kringloopwinkel in te duiken, waar ik deze vondst deed: een snoeppotje in exact hetzelfde jaren 70 design als de fruitschaal die ik ooit van mijn ouders kreeg omdat zij hem niet meer gebruikten. Gaaf hè?! Ik ben er helemaal blij mee.
Dit weekend staan mijn ouders op een camping hier in de buurt, gisteren zijn ze gezellig hier thuis komen eten en vanavond gaan we met zijn allen pannenkoeken smullen. Hopelijk is Vera's humeur dan beter, want gisteren was ze om onduidelijke redenen niet te genieten. Gelukkig is er op zulke momenten haar EHBO doos, die nog steeds goed helpt tegen onrust. Dit keer was het muziek luisteren wat haar weer rustig maakte. Hopelijk werkt dat effect vandaag nog een beetje door 😉…

Fijn weekend allemaal 💋💋!!

Reacties

Best gelezen berichten