Week in Beeld #47: weer iets meer rust in de tent, een kapotte auto, mijn eigen nagelsalon en... feest in de wijk!


Nadat we afgelopen week een aantal pittige dagen hadden gehad, besloten we het zondag rustig aan te doen. We gingen wel even op bezoek bij mijn ouders, want mijn vader was eerder die week jarig geweest. Een ander feestje besloten we te skippen (sorry, M. ❤!) zodat we die middag verder niets op de planning hadden staan. Van mijn ouders hadden we een bak aardbeien uit eigen tuin meegekregen, mmm! Thomas hielp me ze schoon te maken.







De rest van de dag lummelden we wat aan. We speelden dit leuke spelletje, dat Thomas van zijn eigen zakgeld had gekocht. Hij had het op school gespeeld en vond het zo leuk dat hij ook zelf een exemplaar wilde hebben. Een leuk spel voor kinderen die net leren rekenen!









We aten vroeg en fietsten daarna nog een rondje in de buurt. Ook namen we kort een kijkje in dit mooie natuurgebied. Prachtig, en zeer effectief om onze volle hoofden even wat leger te krijgen!









Helaas kampten we deze week ook met wat pech. Manlief kwam met panne langs de weg te staan. Gelukkig hebben we twee auto's, momenteel nog hard nodig in verband met al het heen en weer gependel van en naar school in onze oude woonplaats. Deze week deden we het echter met één auto, en eigenlijk ging dat, met een beetje creatief denken en gebruik makend van onze vouwfiets en de trein, best heel aardig. We denken nu dus na over het wegdoen van één van onze vierwielers ter zijner tijd. Waar een beetje pech allemaal niet goed voor is 😉…







Langzamerhand leven de kinderen steeds meer toe naar het afscheid van hun oude school. Deze week spraken we met Vera's school af dat zij, net als Thomas, al iets eerder afscheid gaat nemen. Dit omdat ze in de laatste schoolweek ook nog moet gaan wennen op de nieuwe school. Deze twee spannende zaken synchroon laten lopen leek ons niet zo'n goede combi, zeker nu het in Vera's koppie al zo onrustig is. Gelukkig snapte school dat helemaal, en was het snel geregeld.
Bij Action vond ik deze toffe mini waterpistooltjes. Een leuk afscheidscadeautje (toepasselijk voor de zomervakantie) voor de klasgenootjes van Vera en Thomas.






Iets waar Vera heel erg naar uit kijkt is de sportdag die over ongeveer anderhalve week plaatsvindt op haar school. Ze vindt dit altijd al leuk, maar dit jaar is het helemaal speciaal, want...ik kom helpen! Eindelijk was mijn agenda een keer leeg op een dag dat Vera's school hulp nodig had, en ik gaf me dus direct op. En dat wordt hier thuis gewaardeerd hoor: Vera herhaalt zo ongeveer iedere dag tien keer dat ze zooooo blij ermee is!! Ontroerend en super lief 😍! Omdat ze er zo gelukkig mee is maakte ze deze schattige tekening voor me.





Van zijn één na laatste hockeytraining bracht Thomas deze beker mee. Alle spelers hadden er eentje gekregen omdat ze dit seizoen zo hun best hadden gedaan. Thomas was er heel erg trots op en sleepte het ding de hele dag met zich mee 😊.











Kijk eens hoe leuk: deze week bedacht ik een nieuw 'spelletje': we doen een nagelsalon na. De kinderen zitten in een rij te wachten tot ze geroepen worden en mogen dan hun nagellakje uitkiezen. Ik spreek ze keurig aan met meneer en mevrouw en lak hun nagels in alle mogelijke kleuren. Hilarisch vinden Vera en Thomas het! Manlief maakte het nog leuker door gezichtjes op hun nagels te tekenen. Nailart noemen ze dat geloof ik. Hij heeft er talent voor, vind je ook niet 😂?!

Dit weekend is het zomerfeest in onze wijk! Hartstikke gezellig! Zaterdagmiddag stonden we in een paar passen op de nostalgische kermis (waar trouwens keiharde en niet bepaald nostalgische muziek werd gedraaid 😆). De kids vonden het er fantastisch en wij genoten met ze mee. Manlief kocht een grote zak oliebollen, daar is hij zó ontzettend gek op. Volgens mij zijn er nog wat over... daar gaan we hem blij mee maken tijdens het....









Vaderdagontbijt!! Ikzelf moet er niet aan denken, maar manlief hapt zo een paar oliebollen weg op nuchtere maag. Over Vaderdag gesproken: ik bestelde online deze toffe drinkfles en broodtrommel, en Vera en Thomas hebben hun zelf geknutselde cadeautjes al klaarliggen. In de middag gaan we lekker fröbelen voor de andere papa's, voor hen hebben we uiteraard ook al een leuk presentje gekocht. En we bellen plus WhatsAppen met ze. Genoeg te doen, dus... aan de slag!

Fijne dag vandaag, in het speciaal voor ALLE papa's 💙💙💙💋!!


Reacties

Best gelezen berichten