Terug naar school

Hoewel het weer zich er weinig van aantrok, was het deze week toch echt zover: Vera en Thomas gingen weer naar school! De zomervakantie was voorbij, terug naar het ‘normale’ leven. Thomas kon zondagavond de slaap maar niet vatten, en Vera was maandagochtend een stuiterbal in het kwadraat: de zenuwen vierden hoogtij hier in huis! Gelukkig hadden ze er beiden vooral héél veel zin in, dus was het positieve spanning.

Vera begon in groep vier. Weer een hele stap. Nóg meer rekenen en ‘vast’ leren schrijven, ze kreeg al wekenlang buikpijn bij alleen nog maar de gedachte eraan. Maar het feit dat ze haar favoriete juf weer zou zien maakte alles goed. Want wat had ze haar gemist! Na dag één waren de zenuwen verdwenen, ze was helemaal vol van de tablet waarop ze sommetjes had gemaakt en herhaalde eindeloos een onnavolgbaar verhaal over een ster die ze met haar werkje had verdiend.

Ook Thomas had reikhalzend uitgekeken naar de eerste schooldag. Een nieuwe klas, nieuwe klasgenoten, nieuwe juffen (twee van de vier kende hij gelukkig al goed!). Voor het eerst geen kleuter meer, en dat was te merken: vol trots paradeerde hij het klaslokaal in. Wat voelde hij zich groot! In een razend tempo zoog hij deze week alle nieuwe informatie op. Op maandag schoolzwemmen, op vrijdag kookles, en hij maakte zelfs een begin met picto-lezen (een methode om te leren lezen met behulp van plaatjes). Met glimmende ogen liet hij me horen wat hij al had geleerd.
 
Een beter begin van het schooljaar had ik me niet durven wensen. Wat ben ik blij dat zowel Vera als Thomas allebei zo’n fijne start hebben gemaakt. Natuurlijk zullen er nog hobbels, bobbels en uitdagingen volgen, maar deze week verliep vlekkeloos. En dat is voor ons gewoonweg op en top genieten!!
 
 

Reacties

Populaire berichten