Week in Beeld #64: een heel mooi afscheid, een boze papa op de kermis en...hoe Thomas een ridder werd!


Kijk eens wat een verleidelijke kangoeroe (of is het een lama??) 💗! Oké, Vera heeft dus een nieuwe app ontdekt waarmee ze om de haverklap foto's van mij toetakelt. Dat levert natuurlijk hilarische plaatjes op, en oh, wat heeft mevrouw een lol daarom 😂!












Ook zijzelf komt overigens aan de beurt hoor, kijk maar eens naar deze malle olifant 🐘😄…















Nu wat serieuzere zaken: vorige week vertelde ik dat de oma van manlief was overleden. Deze week werd zij begraven en namen we dus met zijn allen afscheid van deze bijzondere vrouw. Vera en Thomas staken een kaarsje voor haar aan voor de dienst begon. Ze waren heel verdrietig toen de kist naar voren werd gebracht in de kerk. Gelukkig hadden we zakdoekjes meegenomen, die waren hard nodig! Die dienst duurde best een poosje maar Vera en Thomas hielden het goed vol, ze waren ook zó onder de indruk van alles. Thomas keek wel even heel smerig toen de pastoor een flinke slok nam uit de beker waarvan hij zojuist had gezegd dat daar het bloed van Christus inzat. Hij neemt alles namelijk nogal letterlijk. Ook was hij erg benieuwd hoe de kist onder de grond terecht zou komen en stelde hij eindeloos vragen over de graafmachine die daarbij nodig was. Uiteindelijk, voordat we het kerkhof verlieten, zagen we deze machine nog in actie. Thomas vond het erg interessant. Vera was ondertussen alweer gezellig aan het spelen met onze nichtjes. Fijn en mooi, wat luchtigheid na zo'n verdrietige bijeenkomst.


Na deze maandag was de rest van mijn werkweek extra vol. Ik moest een workshop geven tijdens een scholing, wat erg leuk was en gelukkig ook erg goed ging. Van alle feedback briefjes die ik ontving was deze het leukste, ik moest er heel hard om lachen 😂! Dat krijg je natuurlijk als je zo'n blij ei bent 😉…












Op vrijdagmiddag stond er een bezoekje met de ouders van Thomas op de planning. En...er was kermis in de buurt! Ze hadden al heel vaak aangegeven dat het zo leuk zou zijn daar eens met Thomas heen te gaan en ook hij vond dit een super plan. Van kleins af aan is hij al dol op kermissen, het zal hem wel in het bloed zitten denk ik 😍! Dus 1 en 1 was 2 en we spraken af vlakbij de kermis. Thomas en zijn papa en mama genoten met volle teugen tot het moment dat er een flinke ruzie ontstond.... Kortgezegd werd zijn mama in de botsauto's door een puberjongen geraakt op een nare manier, waardoor zij ineens hele erge rugpijn had. De autootjes werden stopgezet en Thomas' papa ging enorm tekeer tegen de jongen die tegen Thomas' mama was aangebotst. Wat een boosheid! Ik checkte eerst of de kinderen oké waren en liep daarna direct naar vader toe om te proberen hem te kalmeren. Ik benoemde te snappen dat hij geschrokken was en maande hem tot rust door hem te wijzen op het feit dat Thomas én Vera aanwezig waren. Dat hielp gelukkig goed. Daarna troonde ik iedereen mee naar de oliebollenkraam waar ik trakteerde op rozijnenbollen. Pfff... even zitten en bijkomen zeg, dat hielp! In de auto terug naar huis besprak ik het voorval na met Vera en Thomas en probeerde ik hen uit te leggen dat boos worden mag, maar dat de manier waarop ze dat nu hadden zien gebeuren niet de wijze is om problemen op te lossen. Dat snapten ze en gelukkig waren ze alweer bekomen van de ergste schrik. Op de foto zie je trouwens Vera die geniet in zo'n misselijkmakende ronddraaibank, voordat de 'kermisruzie' ontstond. Ze vond het helemaal geweldig!! Ikzelf had even tijd nodig die avond om bij te komen van dit turbulente bezoekje...

En dus stond er een makkelijke maaltijd op de planning. Vera en Thomas wilden al een hele poos eens American pancakes eten. En hoewel dat eigenlijk meer een ontbijtje is, vond ik het prima dit vanavond te serveren. Ziet er lekker uit zo hè, met dat verse fruit erbij? Ze smulden ervan, dat snap je wel 😋!







Op zaterdag was het tijd voor heel iets anders: we bezochten een echt kasteel! De herfstvakantie is hier aangebroken en dat betekent dat er allerlei leuke dingen te doen zijn in de omgeving. Hier was bijvoorbeeld een middeleeuws festijn georganiseerd. Het werd een hele leuke middag. Samen ontdekten we alle geheimen van het kasteel, zagen we een meneer de meest fantastische jongleer act ooit geven (met heel veel humor, de kids lagen in de deuk!) en...werd Thomas aan het einde van een middeleeuwse vertelling tot ridder geslagen. Hij glunderde van oor tot oor 👸😃, zo trots was hij. 






Een mooie start van de herfstvakantie! We gaan er een fijne week van maken voor de kids (hoewel ikzelf nog wel een paar dagen aan de bak moet...). Volgende week volgt uiteraard een verslag 🍁🍁💋💋!!



Reacties

Best gelezen berichten