Week in beeld #17: herfstvakantie (mét extra veel foto's)!!

Na een week vol wachten en spanning was het deze week tijd voor vakantie! Een hele week vrij met zijn viertjes, daar waren we wel aan toe zeg. Ik merkte dat ik echt even bij moest komen; de eerste dagen lag ik iedere avond rond een uur of tien 's avonds al diep in slaap in mijn bedje :-)... We brachten het grootste deel van deze week door in het door ons zo geliefde Drenthe. We zijn hier vaak te vinden in de herfst- en meivakantie, omdat we dan op de woning, pony's, poes en kippen van kennissen mogen passen. Super leuk! Inmiddels zijn zowel Vera, Thomas als ikzelf besmet met het paardenvirus, dus voor ons is een week lang  knuffelen, poetsen en zelfs de stal uitmesten één groot feest!We boften enorm met het weer, iedere dag scheen de zon. We zijn dus lekker veel buiten geweest. Fijn! Zo gingen we het bos in, op zoek naar paddenstoelen. Kijk deze twee prachtexemplaren eens. Ik ben zo gek op die ontzettend mooie herfstkleuren!
De pony's en onze eigen lieve Kenya vonden dat best-wel-zomerse-herfstzonnetje natuurlijk ook overheerlijk!

Tot grote vreugde van Vera en Thomas had ik via de Albert Heijn spaaractie, waarbij met een volle spaarkaart het tweede kaartje voor allerlei attractieparken gratis was, tickets bemachtigd voor Plopsa Indoor in Coevorden. We waren hier jaren terug al eens geweest en de kinderen vonden het er geweldig. Dit keer was de kinderachtbaan favoriet. Thomas durfde en mocht er zelfs helemaal alleen in. Super stoer van hem!

Ook bezochten we het Speelgoedmuseum in Roden. Een schattig klein museum waar de kinderen heerlijk konden spelen met speelgoed uit vroegere tijden, zoals van die fietsjes met een groot wiel voor en een klein wiel achter (best lastig fietsen is dat!), een compleet ingericht kruidenierswinkeltje en een grote elektrische treinbaan. Hier leeft Vera zich uit met de schietmachine.


Even later liet ze haar hand lezen door een ouderwets waarzeggersapparaat. De tekst op het kaartje wat eruit rolde klopte best aardig: Vera laat inderdaad gauw haar hoofd op hol brengen en is een rasecht haantje de voorste. Het stukje over eigenwaarde lijkt misschien weleens zo, maar eigenlijk overschreeuwt ze daarmee haar eigen onzekerheden.
Grappig dat zo'n simpel apparaat haar best een beetje doorhad (of zou het toeval zijn?) ;-)!
Op de één na laatste vakantiedag waren de huiseigenaren weer terug. Gezellig! Vera en Thomas waren helemaal in hun nopjes toen ze op de rug van één van de pony's een rondje door het dorp mochten stappen. Geweldig vonden ze dat! Een mooiere afsluiting van deze super fijne week hadden we ons niet kunnen wensen. Ik ben weer helemaal opgeladen, we zijn er even helemaal tussenuit geweest en hebben heerlijk veel tijd met zijn viertjes als gezin gehad.


En oh ja, tot slot wilde ik jullie dit hilarische plaatje niet onthouden. Overduidelijk is dat Kenya bepaald niet onze liefde voor paarden deelt, hahaha! Vooral het feit dat de kinderen pony mochten rijden baarde haar grote zorgen, dus liet ze flink van zich horen (en zoals je ziet maakte dat enorm veel indruk...NOT!)... Gelukkig stapten Vera en Thomas even later heelhuids weer af en kon ze daarna gewoon weer met ze knuffelen. (W)oef, wát een opluchting zeg!Reacties

Populaire berichten