Maandoverzicht: november 2021

Het is weer tijd voor een bomvol maandoverzicht! Altijd leuk om even terug te blikken. De maand begon met een dag vol boek-research: een dagje naar Schalkhaar en Deventer. Wat is Deventer een mooie stad zeg! Ik maakte daar deze kleurrijke foto ๐Ÿ’–.
In het eerste weekend van november waren Thomas en ik al niet meer te houden ๐Ÿ™ˆ: het was tijd om ons kerstdorp te bouwen! Wat is het gezellig geworden hรจ? 
Zo leuk, al die lichtjes.
En nog even een close-up.
Tijdens de Week van de Pleegzorg ontvingen we dit leuke pakketje thuis, met bloembollen erin ๐ŸŒธ.
Iets heel anders: ik moet natuurlijk ook even ons nieuwe vloerkleed showen ๐Ÿ˜„. Vrolijker kan niet, toch?
Waren jullie ook op de Pleegzorgdag in Duinrell? Wij wel, en wat hebben we genoten. Dit was het hoogtepunt van onze dag: nadat we eerst voor niets in de rij hadden gestaan (het ging regenen net toen wij aan de beurt waren en dus moest de baan sluiten) konden we toch nog naar beneden rodelen. Super leuk!!
Thomas vond Manneke Pis hilarisch. Ik werd bijna nat gepiest ๐Ÿ˜‚... dat was natuurlijk nรณg grappiger.
Sinterklaas reisde weer naar ons land deze maand! Net als vorig jaar besloot Thomas (hoewel hij precies weet hoe de vork in de steel zit) er weer vol in te duiken. En dus kwam Dieuwertje Blok weer elke dag voorbij.
Om hem te verrassen maakte ik een Sinterklaasboompje (afgekeken van het Sinterklaasjournaal). Thomas vond hem super leuk!
En natuurlijk werden ook de schoenen weer gezet. We doen dat altijd 1x per week. Zoals je ziet slaat Vera deze traditie ook niet over (veel te leuk om 's ochtends iets lekkers en een cadeautje in je schoen te vinden natuurlijk!).
Wat een mooi herfstig plaatje hรจ? Ik reed met Thomas een rondje over het terrein van de instelling waar ik werk. Hij was erg onder de indruk van het mooie bos en de oude gebouwen. Leuk om mijn werk eens door zijn ogen te bekijken ๐Ÿ˜Š.
De ouders van Thomas kwamen op bezoek, plus zijn biologische zusje en haar pleegmoeder. Gezellig! Thomas bakte (bijna helemaal zelf) een grote stapel pannenkoeken voor iedereen. Mmm!
Tijd voor de kapper. Vera wilde alleen de puntjes laten knippen, maar ook wat blonde plukjes in haar haren. Wat is het mooi geworden ๐Ÿ’.
Ikzelf was ook helemaal blij met mijn geknipte en geverfde krullenbos!
Kijk eens hoe gaaf: mijn nieuwste tweedehands vondst, een mooi wollen vest. Laat die winter maar komen hoor ⛄!
En ineens... ging Vera's school dicht. Er waren teveel coronabesmettingen. Ze zat twee weken thuis en volgde online les. Deze vraag moest ze beantwoorden op รฉรฉn van de werkbladen die ze mee had gekregen. Tocht wel grappig, dat we nu weer even haar hilarische (maar volledig correcte!) antwoorden konden lezen ๐Ÿ˜‚.
Hieperdepiep hoera! Begin december is Vera jarig, maar eind november vierden we het al. In kleine beetjes, vanwege corona. 
Maar uiteraard wรฉl met haar lievelingstaart: kwarktaart gemaakt door Mattijs ๐Ÿ’œ.
Ook knutselden we deze maand samen met Vera haar surprise in elkaar. Gelukkig ging de school net op tijd open om weer samen met haar klas Sinterklaas te kunnen vieren. Ze had het lootje van haar BFF getrokken en die houdt nogal van sushi.
En daar hoorde natuurlijk ook een gedicht bij.
De laatste foto van dit maandoverzicht: het is weer gelukt, de nieuwe planning voor de omgangsregelingen van 2022 is rond. Wat is dat altijd weer een gepuzzel zeg! 

Dit weekend vieren we pakjesavond hier thuis. En komende maand ga ik volop genieten (voor wie het gemist heeft: ik ben nogal een kerstfan ๐ŸŽ„๐ŸŽ…๐ŸŽ‰). Ik wens jullie een hele fijne december ๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹!!



 

Reacties

Best gelezen berichten