Week in Beeld #59: slakken in de klas, heerlijke maaltijden (of toch niet?!) én een hele spannende verkiezingsstrijd...


Het was weer een lekker bezig weekje! Op zondag maakten we samen traktaties, want omdat Thomas in de zomervakantie jarig was geweest mocht hij nu uitdelen op school. Hij wist precies wat hij wilde trakteren: slakken (iew!!). Lang leve Pinterest: daar stond een tof (én makkelijk) idee om slakjes te maken van cakerol. Leuk zijn ze geworden hè?! Volgens Thomas waren ze ook nog eens héél erg lekker. Hij genoot van alle aandacht op school; er hingen slingers in de klas en hij werd toegezongen. Later deze week mocht hij zelfs zijn echte (reuze)slakken in de klas laten zien, dus manlief sjouwde het terrarium naar Thomas' school toe. Zijn klasgenootjes vonden het super interessant en Thomas straalde natuurlijk wederom 😍.





De zondag was trouwens héél relaxed begonnen, want ik sliep uit én werd verwend met ontbijt op bed, mmm! Wat een fijne start van de dag zeg 💖.














We ruimden die dag Vera's kast op om hem steviger in elkaar te zetten, want dat was hard nodig. Nadat we de doos met haar babykleding tegenkwamen en hadden bekeken, wilde ook Thomas een kijkje nemen in zíjn bewaarbox met kleding van vroeger. Daar vonden we de eerste schoentjes die wij ooit voor hem kochten. Super schattig, vind je ook niet? Vooral als je die gigantische schuiten flink gegroeide voeten van nu ernaast zet 😂.










Een tijdje terug doneerde Vera haar lange haren aan Stichting Haarwensen. Deze week kwam er een bedankbrief plus sleutelhanger van hen binnen. Vera was super trots erop (en ik natuurlijk ook nog steeds!). Ze hing hem direct aan haar nieuwe tas.












Thomas wilde deze week elke dag een appel mét sticker mee naar school. "Om de juf mee te versieren", zei hij. Hilarisch toch 😄😄😄!
Hij doet het hartstikke goed op school, hoewel er ook al wel een paar moeilijke momenten zijn geweest. Helaas houdt Thomas er namelijk niet van iets te moeten (en dat moet nogal eens op school 🙈). Gelukkig wordt één en ander meteen goed opgepakt, dat geeft een erg fijn gevoel.








Op woensdag ging ik na mijn werk uit eten met lieve, gezellige mensen waarmee ik vroeger werkte. Wat hebben we gelachen zeg! Dit was mijn toetje, súper lekkere cheesecake. Op alle fronten was dit dus een héérlijke avond!







Ondertussen aten manlief en de kids thuis pannenkoeken. De hond keek jaloers toe vanaf de bank, zij lustte ook wel een pannenkoek maar moest het helaas doen met haar hondenbrokjes 😂.














Zó leuk dat de kinderen weer naar school gaan, want nu komen er telkens mooie teken- en knutselwerkjes mee naar huis 😍. Thomas had op school een vulkaan getekend en Vera was met vormpjes aan de slag geweest.







Vera lijkt zich ook al aardig thuis te voelen op haar nieuwe school. Ze doet zelfs mee aan verkiezingen voor de leerlingenraad! Ze is er helemaal vol van; deze week moest ze een toespraak houden en werd er officieel gestemd (met een echte stembus en stemhokjes, zie foto!). Volgende week volgt de uitslag. Zelf is Vera vol zelfvertrouwen hierover, en dus al overtuigd van de winst. We zullen zien, hoe dan ook ben ik uiteraard super trots dat ze hieraan mee durft te doen!



Op vrijdag was het echt stamppotweer, vond ik. En omdat we zoveel appels in huis hadden van de appelboom in onze voortuin besloot ik eens hete bliksem te maken. Dat hadden we nog nooit gegeten! Thomas vond het helemaal niets, want appels in de stamppot, dat hoort natuurlijk niet! Maar Vera? Die schepte twee keer op, zó lekker vond ze het 😋.

Dit weekend gaan we naar een verjaardag en hebben we verder nog niet zoveel gepland. Best fijn, kunnen we lekker doen waar we zin in hebben! Zoek je trouwens nog wat extra leesvoer voor dit weekend? Lees dan mijn laatste blog over loze beloftes.
Fijn weekend allemaal 💋💋!

















Reacties

Best gelezen berichten