Week in beeld #25: heel veel sneeuw, een extra vrije dag, nieuwe huisdieren en...moeten we nu tóch weer naar de rechtbank??


Wauw! Wat sneeuwde het vorig weekend hè? Geweldig! Wat hebben Vera en Thomas ervan genoten zeg. Vooral het feit dat de slee weer uit de schuur gevist kon worden vonden ze fantastisch. De rollen waren automatisch als vanouds verdeeld: Vera als trekpaard voor de slee, en Thomas die als een prinsje plaatsnam en zich heerlijk liet meesleuren 😂. Zelfs Kenya vond de sneeuw hartstikke interessant. Kijk haar eens naar boven koekeloeren; waar komt dat witte spul nou toch vandaan? En wat vinden jullie van mijn mini sneeuwpop (met nogal boze oogjes ⛄)??
 Ondertussen zijn er trouwens ook weer ontwikkelingen op het verhuisgebied: ons huis staat nu echt te koop en de eerste bezichtigingen staan al gepland! Tijd dus om zelf ook serieus op zoek te gaan naar een nieuwe woning. Super leuk, samen op pad en nieuwe plaatsen ontdekken. We komen er steeds meer achter wat we wel en wat we niet willen.

Familie: ogen dicht! Al die sneeuw bracht me namelijk nog meer in kerstsfeer, en dus ging ik aan de slag met het samenstellen van cadeaupakketjes! Kijk eens hoe leuk ❤:
Dinsdag werd er in het hele land gestaakt door veel leerkrachten. Ook de scholen van Vera en Thomas waren gesloten. Ikzelf moest gewoon werken, dus gingen de kinderen samen met manlief naar de bioscoop. En...bakten ze deze heerlijke koekjes. Kon ik 's avonds toch nog een beetje meegenieten van die extra vrije dag 😋!

Op vrijdag mocht ik weer lekker gaan paardrijden. Deze les was extra leuk, want samen met de andere deelnemers rondde ik de beginnerscursus af. Ik weet nog goed dat we de eerste les met best wat angst en beven op het paard plaatsnamen. Inmiddels gaan we in draf, galop en rijden we (soms met een kleine omweg 😉) allerlei figuren. Aan het einde van de les kregen we een echt diploma, kijk me eens stralen!


Zo fijn als deze dag begon, zo vervelend eindigde hij. De voormalig voogd van Vera nam namelijk contact op: ze had een vreemde brief van een rechtbank gekregen. Na enig gepuzzel bleken Vera's ouders stukken te hebben ingediend om tegen de huidige bezoekregeling in te gaan. Meer en langer bezoek willen ze, wat ik goed begrijp, maar wat helaas niet aansluit bij Vera's wensen en mogelijkheden. Al jarenlang is er gesteggel over. En ik maar denken dat al die rechtszaken nu voorbij zouden zijn, pfff. Omdat er een aantal dingen aan hetgeen er ingediend is niet kloppen is het nog afwachten of dit verhaal een staartje gaat krijgen. Ook is onduidelijk of een rechter überhaupt het verzoek in behandeling neemt, aangezien er bij Vera sprake is van een voogdijmaatregel en er wel omgang met haar ouders is. Heeft iemand van jullie daar toevallig ervaring mee? Ik probeer me ondertussen maar niet te druk te maken, want er zijn goede argumenten om de bezoekregeling te houden zoals hij nu is. Maar toch baal ik ervan, want zoiets levert altijd weer onrust op... en dat is natuurlijk het laatste waar we op zitten te wachten.

Met de ouders van Thomas hadden we een gezellige middag deze week. Omdat het pijpenstelen regende en de kinderen nodig hun energie kwijt moesten, gingen we samen naar de plaatselijke binnenspeeltuin. Ouders en Thomas genoten enorm van het spelen met elkaar. Ook vertelde Thomas hen vol enthousiasme over zijn nieuwe aanwinsten: twee megaslakken, genaamd Slijm en Spoor. Al een hele tijd wilde hij graag huisdieren die hij kon oppakken en knuffelen. Je zou het niet verwachten, maar met die reuzeslakken kun je zelfs samen onder de douche. Thomas is helemaal in de wolken met zijn nieuwe vriendjes 💕!

En toen was het alweer weekend. Op zaterdag hadden Vera en ik een meidendagje gepland. De hele dag gingen we samen op stad: eerst naar paardrijles, toen gezellig winkelen en lunchen en tenslotte naar een verjaardagsfeestje. Het werd een heerlijke dag met zijn tweetjes. Hoogtepunt voor Vera: op de markt vonden we deze stoere tas. Als een echte dame sjouwde ze er de hele dag mee rond. En morgen...dan moet hij natuurlijk mee naar school. Apetrots is ze erop!

Hoe was jouw week?


Reacties

 1. Toch maar even een reactie... Balen dat er weer tumult is op het rechtspraak-vlak. Om zeker te zijn dat de overgang van de voogdij van de instantie naar jullie ook daadwerkelijk is doorgevoerd in de systemen kun je het beste een uittreksel uit het gezagsregister aanvragen. Dit kun je doen door langs te gaan bij de desbetreffende rechtbank (je krijgt het meteen mee) of te e-mailen (dit kan héél lang duren; raad ik daarom niet aan). Daarop staat wie volgens de rechtbank de voogdij heeft en in ons geval hadden ze verzuimd om de voogdij om te zetten naar onze namen - we kwamen er een jaar na de uitspraak achter. Want wonderlijk is het wel dat de rechtbank de brief naar de instantie stuurt terwijl jullie de voogdij hebben.
  Wij hebben trouwens de rechtbank gebeld om de uitspraak te laten verwerken in het gezagsregister en dat is (tandenknarsend) gebeurd.

  De ouders moeten jullie direct aanspreken op de omgangsregeling, omdat jullie de voogdij hebben, in de vergadering die jullie ongetwijfeld jaarlijks hebben met elkaar. Misschien is die al snel weer? Anders misschien versneld plannen?

  En hou bij wat de reacties zijn van je pleegdochter voor-tijdens-na het bezoek met haar ouders , zodat je kunt laten zien (desnoods in de rechtbank, mocht het escaleren) wat het met je pleegdochter doet.

  Weet je overigens of de ouders in hoger beroep zijn gegaan tegen de overgang van de voogdij naar jullie? Is de termijn van drie maanden na de uitspraak al verlopen? Als de termijn net is verlopen, kun je het gerechtshof bellen dat hoort bij de rechtbank die uitspraak heeft gedaan, om te vragen of de advocaat van de ouders hoger beroep heeft aangetekend. Zo nee, dan heb je een zorg minder (en het zou kunnen helpen met het gedoe om de omgangsregeling).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Blauwe Jas,

   Heel erg fijn dat je zo met me meedenkt! Super. Het gezag staat correct geregistreerd, dat bleek ook uit het stuk dat de voogd had ontvangen. Inderdaad hebben we in begin van het nieuwe jaar weer een vergadering met ouders en onze pleegzorgwerker. Daar heb ik uiteraard ook direct contact mee opgenomen. Ik kreeg ook de tip haar de CHOP lijst te laten invullen, die op basis van kwetsbaarheden bij zowel kind als ouders in kaart brengt wat wel/niet passend is qua bezoekregeling. Of ouders in hoger beroep zijn gegaan weten we nog niet, over een paar weken zijn de drie maanden voorbij...

   Groetjes en fijn avond!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten