Maandoverzicht: mei 2022

Wow, deze maand is er zoveel gebeurd dat het lijkt alsof het wel drie maanden in één was! Van een heerlijke vakantie tot grote zorgen; het was er allemaal. Fijn dat je weer meeleest 😘.

We startten de maand met een weekje weg, naar ons vaste oppasstekkie in Drenthe. We beseften ineens dat we hier inmiddels al een jaar of acht komen, en nog altijd met heel veel plezier! We passen er op een prachtig huis met allemaal lieve dieren, wat wil een mens nog meer! Op de foto paradeert Frans de haan parmantig in het rond. Wat een mooi beest, hè? 

En hier loopt Thomas een rondje met Roos, één van de drie pony's die we mochten verzorgen. Hij is al jarenlang dol op haar en voert eindeloze gesprekken met zijn grote vriendin 💖. Ze heeft altijd een luisterend oor voor hem en blijft trouw achter hem aan sjokken.
En dit hoort er natuurlijk ook bij als je op pony's past: iedere dag de stal uitmesten! Wat een mooie actiefoto, vind je ook niet 😉?!
Naast al die inspanning was er ook meer dan genoeg tijd voor ontspanning. Ik las een aantal boeken uit en heb helemaal mijn leesmodus terug gevonden sinds deze vakantie.
Thomas heeft sinds een poosje veel interesse in geschiedenis en ook in de Tweede Wereldoorlog. Daarom bezochten we kamp Westerbork. Ik was er als kind al eens geweest en kon me nog herinneren dat dit beeld veel indruk op me maakte destijds. Dat deed het nog steeds, nu op ons alle vier.
Ook maakten we fijne boswandelingen 💚.
Om Vera daartoe wat meer motivatie te geven (want wandelen is natuurlijk super saaai!!), namen we de door de kinderen tot 'mevrouw Peppeling' omgedoopte kabouter mee, en maakten we een heleboel foto's van haar onderweg. Samen met Vera bedacht ik dat het starten van een eigen Instagram-account voor dit kaboutertje wel grappig zou zijn. Zoek daar maar eens op mevrouwpeppeling, dan kun je ons volgen. We hebben er zelf heel veel lol om 😆.
Bij vakantie hoort uiteten gaan, vinden wij. Dat deden we dit keer maar liefst twee keer. De eerste keer genoten Vera en ik van deze heerlijke mocktail...
... en de tweede keer had ik deze vegan cheesecake als toetje.
We sloten onze vakantie spetterend af, door met een gids een tocht in een elektrische mini-jeep te maken. Echt een aanrader, wij deden dit via Ekotours. 
Zo kwamen we onder andere op dit mooie plekje terecht. Wat hebben we genoten van de afwisselende natuur, de interessante uitleg van de gids en het lekker crossen in ons eigen wagentje 😎. Super leuk!
Ik kon natuurlijk niet huiswaarts gaan zonder wat leuke souvenirtjes te scoren, waaronder deze leuke kerstballetjes 😂.
En dit toffe wierook mannetje, dat ik vond in een vintagewinkel.
De afsluiting van de vakantie was wat minder feestelijk: we belandden met autopech langs de snelweg. Gelukkig was de ANWB snel ter plaatse en is de auto (na een hoop gedoe 😖) inmiddels weer gemaakt...
De dag na terugkomst kreeg ik ontbijt op bed vanwege Moederdag 😍.
En allemaal lieve cadeautjes! De kinderen belden daarnaast allebei met hun biologische mama en natuurlijk krijgen ook zij een leuk presentje.
Met de moeder van Vera gingen we later deze maand uit eten. Het werd een erg gezellige avond en ik genoot onwijs van deze super lekkere maaltijdsalade. 
Ander mooi nieuws: ons boek is af! Op de dag dat ik het manuscript verstuurde naar een uitgever die interesse had getoond trok ik deze sokken aan . Hopelijk brengt het geluk 😄, nu afwachten op reactie. Spannend!
Mijn kringloopvondsten van deze maand. Heel erg blij mee! 
Kijk die Thomas nou, hij genoot enorm van zijn tweede paardrijwedstrijd. Zo mooi hoe zijn manege dit aanpakt voor mensen met een beperking: iedereen had gewonnen en kreeg een mooie medaille 👌👏.
De tuin ligt er weer lekker zonnig en groen bij sinds deze maand 💝.
En dan nog een korte toelichting over de zorgen van deze maand: mijn moeder moest vrij plotseling een hele grote en enge operatie ondergaan. Gelukkig is alles goed gegaan en is ze inmiddels rustig thuis in kleine stapjes aan het herstellen. Ik heb dus veel tijd bij mijn ouders doorgebracht. Hun kat vond dat wel gezellig, zoals je ziet 😽.

Al met al besefte ik deze maand maar weer eens extra hoe blij ik ben met alle lieve mensen om mij heen, en hoe dankbaar ik daarvoor mag zijn. 

Fijne maand juni allemaal 💋💋!!
 

Reacties

Best gelezen berichten